♥ Let's Follow!!~ ♥

Awal sangat ker?

Berminat dgn entry Sis Azila
pasal anak buahnya tahun Darjah 1
nak antar Tuisyen....

Tapi, kalau ikut mmg dah berubah...
Zaman masa Shaa Darjah 1,
dok ikut garis2 tuk wat huruf A- Z
then baru lah start belajar huruf, baca dll...
tapi Zaman sekarang
Sukatan Pelajaran dah lain..
Pra Sekolah ni dah mula belajar mcm darjah 2 kita dulu2...
Rasanya peratusan sgt kurang tuk tak tahu baca
cam zaman sekolah dulu
berbanding sekarang..
Sebabnya?
Ibu bapa dok berlumba2 nak antar anak Tuisyen
Tak nak anak ketinggalan masa masuk darjah 1...

Even, Haziq Shaa dah start cari masa umur 5tahun lagi...
Cuma kat Melaka ni,
tak ramai yg wat tuisyen tuk budak bawah 7 tahun...
So, Insya' allah ada rezeki, tahun depan
Haziq akan di hantar ke Kelas Tuisyen....

Takaful pendidikan pun dah Shaa wat tengah tahun aritu....
Kena amik langkah awal untuk peruntukan
perbelanjaan pendidikan
Haziq di masa hadapan...
p/s: tp mmg x dpt nak bygkan Haziq gi Tuisyen, tempat belajar selain sekolah..

2 Sweet Kukis:

Mama Zara said...

Shaa, pd pendapat aku, awal sgt kalau umo 7 taun tu nk tusyen. Ni pngalaman aku la ngaja tusyen bdk skolah rendah. Dorang bukan bleh fokus pon. Last2, bg dorang buat puzzle atau game yg bermanfaat. Takut budak2 tension je sket2 kena blaja.

Entri terkini: Perginya Seorang Jiran dan Bilo Papa Bongih

Shaa said...

Ada pro n kontra nyer kan?
Tapi ada budak2 ni yg tak bleh get along ngan parent dia...bila time ngajar dia...
cepat panas hati...huhu
cam aku lah ;P

Bukan semua subjek..mmg betul sbb budak akan cepat bosan...
Tapi sekurang2nya 2 subjek...dan bukannya hari2...Insya' allah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...