♥ Let's Follow!!~ ♥

Happy Bestday n My Wish list ...

Assalammualaikum...

Sempena hari lahir Shaa arini
7 Mac...
ak nak listkan beberapa keinginan yg ak nak yg belum tercapai lagi....
dari dulu nak bagi list tapi koje takde...xdpt ler nak bayang2
ahaha...huhuhu
Moga2 dengan izin Allah,
tercapai lah keinginan caye ini...

1- Bakal Adik2 Haziq -- yg ini xguna duit, cuma guna USAHA!~ :P
  • Nak masuk kelas buat deco dan kelas2 yg lain tuk menambahkan ilmu di dada...
  • cewah!~ ayat skema sebentar deh...ehehe
  • Nak bread maker dan barang2 yg diperlukan tuk bakar membakar ni
  • masih ada yg kurang......so nak cukupkan....dan yg sudah ada nak "perluaskan"
    lalalala!~
  • Lepas bab kelas dah tercapai...nak jadi Home Bakery lak...
  • Nak bercuti2 mesia ngan En.Daddy dan Haziq.... just kami bertiga (^_^)
  • Lepas tu, nak bawa mak tersayang bercuti2 mesia ngan kami pulak...
  • My Own House.
  • xkecik xbesar...sedang2 shj...
  • Camera Digital..
  • xkisah ler apa2 brand pun..janji menepati ngan citarasa ak.
  • New Phone
  • Lappy.....
  • ada lagi ni...akan di update...xdpt nak dipikirin...ngee!~

Ok...yg no 1 tu mmg impian dan keinginan ak yg xpernah berubah...
till now lah...
dan yg lelain tu..kalau ak letak number mcm xbest lak...
so kira tak ikut turutan lah....ehehe..
mana yg dulu...
tp tu semua my wishlist :)

Ada apa dengan C.I.N.T.A?

Salam....
hari terakhir bulan Februari...
Esok masuk bulan Mac lak...
tau tak apa ada ngan bulan Mac?
ada 3 hari penting....

My Birthdays!!
psst: genaplah 26 tahun umur saya...

Haziq's Birthday
11 03 2004
3.65kg

11 03 2011
24kg :)

My Anniverssary
30 03 2003
Omg!~ dalam xsedar, dah 8tahun kami hidup bersama rupanya...hik2


the 3 of us
a happy family (^_^)

Hurm..
baru pasan, mcm dah lama kami tak amik pic bertiga...huhu

Model Kapal Terbang

Masa kat KLIA...
singgah ler main kat taman mainan...
sambil tunggu Pakcik Yat Check in...
ehehe :P





Peace..

Rayuan KPLI JQAF.....dan UNGU lah sangat!~

Dah bersawang belog Shaa ni...huhu
tiap kali nak mengadap dan mengupdate pale asik jer pening...
nak wat cane ler...
lately ni asik jer pening2..
kat area kening tu...
agaknya pasal cuaca kut...
ngan cuaca yg tak menentu..
kepala ni rasa mcm terit jer...
hurm...

apa2 pun layan ajer pic bawah ni jer..

Haziq with Pakcik Yat
Di KLIA nak ke Tawau, Sabah
untuk Jawatan Guru KPLI JQAF..

ceritanya cenggini..
Mula2 mmg tak dapat..pastu buat surat rayuan..

pastu tup2 dapat sms dr kementerian ari Khamis malam Jumaat
kul 11 malam camtu.....
suh tengok kat online...mmg ada nama dia naik..
bersiap apa yg patut..
So, ari Ahad berangkat lah pergi bertolak dr umah Shaa ke KLIA dari Johor ngan FIL,
sbbnya Isnin nak lapor diri kat sana..
cepat kan..mmg sgt kelam kabut...

Alhamdullilah kan...rezeki dan peluang yg x disangka2...


Langit ke'ungu'aan ini macam tidak ada kaitan dengan entry ini...
tapi mcm cantik plak...~selepas di edit2..
Time ni perjalanan balik ke Melaka aritu during CNY..
Cuaca gelap nak hujan..

Makan Jem..

Pagi2 dah meredah jem roti..
huh! nasib baik keluar awal..
sampai pun sebelum kul 7pagi...
Pastu En. Daddy bergegas lak antar Haziq kat SKMS..

Kesian Haziq kena bangun pagi2..
terpaksa lah camtu..
Dan malam2 wajib kena tidur awal..
kul 8.30-9.00 dah siap sedia nak masuk tdo..
Shaa?
tido lewat sket lah...
nak kemas2 apa yg patut..
basuh2...iron baju.
susun Buku Haziq ikut jadual..
sediakan sarapan tuk esok..
isi air dalam botol...
n apa2 lah yg boleh dibuat...
pastu baru lah ler tdo...

hijrah tempat baru, kena lah berkorban sket..
dulu xpernah2 makan jem..
la ni hari wajib makan jem..dan jangan salah masuk jalan...
alamatnye....pusing jauh lah jadinya..
huhuh

Cuba Teka....Apakah ini???

Okey..ini adalah barang2 atau hadiah2 GA yg tak berpos2 itu..
ehehe
sok insya'allah Shaa pos....
tak memain ni....
sorry yer lambat!!
sampai mebi hari Selasa or Rabu depan...
lambat sbb ada cuti raya cina ni...tunggu taw..
wokey...mekacih yer :)

Dan ini?
ehehe..
adalah hadiah pertama sepanjang Shaa masuk mana2 GA mahupun contest..
Thanks to penganjur "GA Hitam itu Menawan"
suka sangat!~
psst: baru nak upload pic...huhu...
ok tu saja..tata!!

Banyak nyer duit keluar..huhu

Start kerja ni mmg banyak guna duit kan?
Dah lah gaji 3bulan pertama dapat lewat...
pulak tu macam2 nak kena bayar....

Rumah yg kami duduk sekarang ni, owner dah suh bayar sewa
padahal, masa En.Daddy mohon kerja ni
awal2 dia dah gtau
"Rumah pihak kami dah sediakan, cuma pindah masuk"
tapi xsampai sebulan pun kerja...dah dipanggil suh bayar sewa RM250..
katanya dia tanggung RM150...
dan mula bayar awal bulan Febuari
tp jiran2 sebelah kata umah tu sewanya RM350 jer..
huh!~ kalau nak nipu pun...adess

Taktaulah sampai bila ko nak nipu2 ni kan..
Allah maha adil..
tunggu dan lihat....

Ooh, sambung balik...
masuk jer kerja..
dapat kain pasang tuk pakai setiap hari Jumaat..
harga nya RM25...
kain pasang jer.. kena tempah lagi
pokai2..

pastu kena pakai nametag..mcm cikgi lak kekdahnya kan :P
dan rubber stamp nama penuh den..dalam RM9 total tuk dua2 ni...
Nametag punchcard tu RM18, ni kena beli kat sekolah
Medical Checkup kena RM135..tah apa yg mahal ..
time aku kejer klinik dulu cuma RM70 jer...
Gambar kena byr RM6 tuk 25kpg (murah kan! order ngan cikgu kat skolah ni.)

pastu tshirt tuk PPM harganya RM18...
duit makan hari2 kat sekolah saing cikgu2 dan ppm yg lain..
4 hari , dr isnin - khamis..
bayar RM10..
hari Jumaat cr mkn sendiri..
jadi kalau sebulan dlm RM50...kalau 3bulan?


Minyak ulang2 alik lagi..
poning2!!
hutang sana sini lah jawabnya!! ;(


Basah Lencun..Hujan di sini..

As salam...
baju kat ampai still lencun...
basuh tanpa mesin...lambat lah nak keringnya...

sidai kat luar tuk hingga tak menitis jer..
pastu masuk sidai dlm umah, kipaskan biar kering...

dah 2hari berturut2 hujan jer..
mmg ler sedap kalau time tdo...golek2 atas tilam
tapi baju2 ku?
hohohoho....


Marathon Secret Garden!!~






Drama Korean 'Secret Garden' yg telah di marathon dari episod 1 -20...
dah berapa kali tengok...
mmg best sgt...huhu

Secret Garden one of the best romance, fantasy, melodrama and comedy yg boleh kita sad, cry and laugh at the sametime!!
rugi taw pada sape2 yg lum tgk..

OST SECRET GARDEN



Lagu ni part paling sedih!!
Masa Jo woon berkorban nak tukar body ngan Ra Im yg koma..



Lagu ni yg Shaa paling suke..smpai leh ler hafal...





Update GA lagi...!~

As Salam...
Harap maaf ya, hadiah2 masih belum di pos...
tp udah di bungkus.....(^_^)

belum sempat nak ke Pej Pos..
yg Shaa tau kat sini cuma yg dekat The Store tu jer...
tu yg leceh nak ke sana..
kalau duk Melaka dulu...
sebelah umah jer...
psst: kut sapa2 yg tau...
pej pos mana yg berdekatan ngan area Sg. Buloh
ni..
plz let me know k...!~

Shaa dah terima 3 details
Cik Tomato
Cik Ila
Cik Lin Azlina

dr pemenang2
"Sweet Yummy Sweet Life 1st Giveawayz"

n tinggal sorang jer lagi ni...yg tak bagi2 alamat maupun kata putus!
kalau tak berminat n tak bagitahu jawapan anda selewat2nya malam ni @11.59 malam..
Shaa akan buka pada sesiapa yg berminat...
hanya perlu komen kat entry ni
dan setuju tuk bayar wet sampul express RM3
k!~

satu bumbung

Sekarang ni masih kerja di bawah satu bumbung
ngan PPM dan guru2 yg lain..
Tahun ni baru dilancarkan 4kelas, sebelum ni 2kelas ajer....
Murid2 kat sini berumur 5-6 tahun....
Ada 2kelas ngan setiap kelas ada 50 org murid2, 2 PPM dan 2 guru
tak termasuk ngan guru Praktikum UniSel..so sgt2 lah padat...
coz Banggunan Pra Sekolah yg baru leh masuk lepas CNY..

Shaa nanti duk banggunan baru lah ngan Cikgu Salwa...
Keje ni bagi Shaa yg baru ni..
yg belum pernah berkursus atau dengar mana2 taklimat tentang
kerja Pembantu Pengurusan Murid (PPM)
amat lah mudah...
bak kata senior PPM, Kak Jas
"Macam kemas2 rumah kita, macam tu lah yg kita buat kat sini"
"Buat kerja kita dahulu, siap2 baru lah buat kerja yg Cikgu bagi"

n dah 5 hari berkerja...so far ok lah!~


Tak jadi la....n dah mula kerja :)

Salam semua...

ok nak update cerita tu tis week...ehehe

so Shaa dah start keje as PPM kat SKSB..dah 5hari...
Alhamdullillah..keje sgt2 relax dan bestnya dpt
senior2 PPM dan Cikgu yg baik...

Haziq xjadi nak pindahkan ke sekolah ni coz sesi sekolah yg lain...
so better kat SKMS yg mana tahun 1 nye sesi pagi..
tp kut2 En. Daddy nak pindah umah dekat2 ngan sekolah..
Haziq pun pindah gak lah sekolah..
jadi wat masa ni masih sekolah yg sama...


Dalam 1 bulan, 3kali tukar sekolah....

Kalau nak ikutkan...
kronologi dari awal hingga la ni...
( cet..kronologi kunun..ahaks!~)

3Jan = Haziq sekolah1 hari kat SK Ayer Molek

6 Jan = Kami pindah duk ngan En. Daddy
7 Jan = Haziq mula sekolah kat SK Merbau Sempak
7Jan -21 Jan =Haziq masih di sekolah yg sama
24 Jan- pindah kat SK Sg Buluh (tp belum rasmi lagi lah..kena gi skolah dia dulu)

korang pasan tak...dalam bulan Januari jer 3 sekolah

Haziq tukar...
adooooyai...
xder org wat camni...huhu

Tukar lagi?

As salam..
Betapa sibuknya Shaa minggu ini...
Hurm..sgt2 kelam kabut...
haihh..kalau di pikir balik cam lawak pun ada...

Hari Sabtu lepas, mak call gtau Shaa dapat kerja Pembantu Pengurusan Murid N17 (PPM)
pastu kena lapor diri kat Putrajaya 4 Januari...
Mak start lah marah2 kata adik2 ngan abang sbb tak pergi tengok surat kat umah Shaa..
Kalau nak diikutkan Shaa mmg terkejut..sbb dapat dalam keadaan tiba2..
Dah lah baru pindah sini, Haziq baru tukar sekolah..
Shaa baru start kejer 1minggu..
takkan nak balik Melaka pulak...
Memang x diakui, Shaa sgt2 lah suka dan tak sangka dapat kerja ni..
Masin agaknya mulut ni, sbb masa mula2 dtg sini..
dah ckp ngan En. Daddy, kalau dapat kejer gov
mmg Shaa benti, xjadi ler Cikgu Tadika kiranya...
Banyak kali gak dapat call dari Mak..ada 10x kut..
sampai nak bincang ngan hubby pun

cam tertekan gak lah...huhu
Dan Hari Ahad malam tu mak datang ngan Adik..
amik Shaa kat sini...
oleh sebab Ibu yg xpernah pisah ngan anaknya.. :P
jadinya Shaa bawak lah Haziq sama..
ehehe
barang2 Shaa sume
Shaa sumbat dalam kereta..

sbb apa pun Shaa tak tau... :P
sbb hati Shaa ni beraaat sesangat...
50-50 kekdahnya..
huhu
Sampai Melaka dlm kul 1pagi...

Tgk surat arahan tuk melapor diri..
dia suh lapor diri 4 Jan..
surat sampai kat umah 11 Jan...
Shaa bertolak ke Sg Buloh ni 6 Jan...
kalau dpt awal tak ler Shaa kelam kabut gini...
tak taulah nak salahkan siapa..
huhuhu...

Pagi Isnin, 17 Jan
Maka siap sedia lah ke Pejabat Pelajaran Melaka..
Pastu diorang gtau..boleh sbb lepas jer dapat surat arahan
diorang beri tempoh 30 hari...
Tapi Shaa tetap kena gi Putrajaya tuk amik dokumen2 terima kerja..

Masa ni hati cam dah baur serba salah,..
Mak paksa2 gak terima..
En. Daddy macam tak bagi...
dia lebih suka Shaa duk ngan dia kat tempat baru ni..
Pastu Sha cakap lah taknak...
Mak dah mula ungkit2 pasal
sebab apa Shaa angkut dan sumbat brg Shaa malam tu...
kalau dah taknak...tak payahlah nak menyumbat..
aku pun pelik ngan pangai aku ni...kwang2

pastu Shaa kata, nak gi Putrajaya banyak lagi wet nak guna..
buang duit jer..
tapi mak berkeras gak...dan Mak nak tanggung semua perbelanjaan ni
Jangan risau pasal ni..ko siap sedia badan jer..
banyak kali gak time ni, tepon En. Daddy tanya keputusan dia
sambil2 tu pujuk gak dia...huhu
agak tertekan lah ngan situasi ni..

Shaa keras gak hati, kata ngan Mak,
TAKNAK! (cam iklan rokok tu kan :P)
Aih! time ni xsampai hati..
tgk mak kesat air mata..
nak gak tgk anak dia ni kerja kerajaan
senang dpt loan
tuk masa depan katanya...
akhirnya..ngalah jua..
Oklah Mak, Shaa pergi...

Harini, 18 Jan
bertolak ke Putrajaya ngan Mak dan Achik..
Haziq mestilah ikut sekali...
kunun lepas gi Putrajaya langsung hantar Haziq ke En. Daddy..
biar bersekolah dulu kat sana..then baru tukar duk ngan Ibu..
Minta Achik stay satu hari, sbb nak pujuk hati hubby..
Nasib baik Achik faham gak...
ehehe

Sampainya, terus menghala dan lapor diri...
Akak tu dtg, suh sign kehadiran..
Citer keadaan Shaa yg baru pindah..
Then, dia masuk dlm nak tanya ketua Jabatan
tak lama tu terus dia keluar ngan surat
Pinda Penempatan ke Selangor
dah sudah...baru nak tanya jer
kut tak dpt berdekatan, duk kat Melaka jer ngan Mak..
takperlah pisah sementara..
Risau gak xdpt dekat coz Selangor ni kan luas...
tp tawakal jer lah..

Terus, kami ke Jabatan Pelajaran Selangor kat Seksyen 4
dan naik tingkat 3 melalui tangga
..penat jap...huhu
Tunjuk surat tu..
n dapat kat SK SUNGAI BULOH
Alhamdullilah dekat lah gak...
tp Haziq kena tukar sekolah lagi lah..
Lapor diri hari Isnin ni...
Doakan Shaa yer... (^_^)

Tapi kan..oleh sbb Shaa dah angkut segala brg aritu bawa balik Melaka..
Dan pasal nak stay 1ari jer..takdelah ku bawa baju lebih...
huwaaa2 :'(
kena balik Melaka gak lah juga...huhuh

Keputusan dah keluar!!~

Salam....
maaf lambat umumkan pemenang nya....

Pada yg menang TAHNIAH yer..
pada yg tidak...insya'allah ade rezeki lain tuk kalian :)



No 1
Tomatokering

♥Lipstick (worth RM27.90)
♥ Eyeliner (worth RM15.90)
♥Enchanting Necklace (worth RM15.00)
♥Pos xpress



No 2
12- Cik Ila


♥ Lipstick (worth RM27.90)
♥Lip Tint (worth RM14.90)
♥Pos Xpress

Follower bertuah 1
72- inahasan
Follower 111

♥ Lipstick (worth RM27.90) or Eyeliner (worth RM15.90)


Follower bertuah 2
41- Lin Azlina
♥ Lipstick (worth RM27.90) or Eyeliner (worth RM15.90)



Pemenang2 GA
sila email ke shaa.minz@yahoo.com

Nama
Alamat
Phone No
Psst: cume nak gtau mebi Shaa bukan guna pos express...kena tgk camne dulu...apa2hal nnti Shaa bagitau ok..!~ dan pada lucky follower boleh pilih nak guna pos apa...sbb wet pos kamu yg bayar...ehe3!~

Maaf banyak2 yerp!~

Salam....

Maaf atas lambat update entry...
lambat update pemenang2 GA...
so sorry..

Dah tau kan Shaa baru mulakan hidup baru kat tempat orang...
baru start kejer...
dan sekarang ni, baru malam tadi dapat online... (^_^)
rindu kat my belog ni...huhu

ni pun baru jer balik dr mengajar...

Cuma ,
Nak bgtahu saya masih ada...
belog ni masih aktif....
so jangan risau yer...


Last Day

Harini last day kat Melaka...
bukan la tak balik lagi pun...
tapi mcm berat jer nak tinggalkan kan umah ni
tempat ini
huhuhu

proses kemas umah dah hampir siap...
nak tinggal kan sampai ler ada cuti skolah baru leh balik..
huhuu...
agak2 dlm 3bulan kut...
barang2 besar tak bawa dulu...
bawa hat asas dan penting ja...
walaupun sume brg penting
mcm oven ku
huhuhu....

so sementara ni kemas dapur dulu....
arini mmg kira bz lah..

tata...ngeee!~

Sah sudah tamat...



Pic diatas adalah hadiah2nya....(^_^)
Alhamdulillah,
akhirnya tamat jua
Giveawayz....
pada sesiapa yg tak dpt dan terlepas..

next time leh cuba lagi...


pada sesiapa yg sempat..

TAHNIAH!!~

sebab dapat menjoin kan diri anda
dan
sambil itu mempromot kedai online Shaa...
he3


Ada 102 yg masuk..
dan insya'allah...

pemenang akan di umumkan
esok!!

Peserta GA

1-Remizati
2-Nana
3-Mommy
4-Miza Yusof F25
5- Syuhada F26
6- Nurezzat ezzatie F27
7- Sweety F28
8- Pieka Pieka
9- Cik Firus F31
10- Miss Beau F32
11- Imanmom
12- Cik Ila
13- Nanakimie
14- Ummu umar
15- Shera Haifa F36
16- Hazuma Zierah
17- Zaikulim F38
18- Qard
19- Tiefazatie F42
20- Cik Starzz
21- CtNurkhijah
22- Miera F41
23- Shasha
24- Cute Mum
25- Nadratul
26- MamaAerish F50
27- Aisyah
28- Ayu Selalu
29- Taufiidris
30- Wan siti
31- Leen

32- Giveawaystuff
33- Syakila
*34- Fawwaznuha
35- Rosilah
36- Akmafaizal
37- Ezzamalik
38- Suzi F63
*39- Sarah
40- Love your Life

41- Lin Azlina
42- ~SepatuPink~

43- Ytekecik
44- Cik Gallus Gallus F71
45- Farah
46- Fideila F73
47- SofiaHB
48- Segalanya kuterima
49- misz honeyz

50- Mama Zharfan
51- Ibu Ayra
52- Hana Kirana
53- Nurul Bahiah
54- Sahbanu banu
55- Zuneta
56- Darling Ninie
57- Arol DSHW
58- Cik shaz
59- Lisa
60- Azatiesayang
61- SweetCandy
62- Yuyue
63- Azrynain
64- Juniza
65- Chacha
66- Ogy
67- Fazlina Aziz

68- chococream
69- Anin
70- Inasepi
71- Tomatokering
72- inahasan F111
73- Zalina
74- Jieda
75- Erawatie
76- Farhana
77- cutemummy
78- fa10
79- nadiah
80- huda
81- kehelan
82- muslimahvouge
83- dilalawliet
84- izancute
85- cikanna
86- Myra Jay
87- Mamalyna
88- Lulucaldina
89- SyafieYka
90- Imaan09
91- Surya@Adlia
92- Cikpuan hady
93- Lili & Auz
94- Fadzillah Kamaruddin
95- Aimi Razman
96- Anne
97- Mama Eza
98- Syuzana
99- Nea Flerida
100- Therosputih
101- Ehn Ear
102- Ummuabdullah


ya beda beduuu....!!~
mari kita tengok sapa yg kenaaa...
ooh tidak saya yg terlebih excited :P

Update GA

Assalammualaikum...

Hari ni adalah hari terakhir penyertaan
Sweet Yummy Sweet Life 1st Giveawayz
pukul 11.59 malam nanti ngan rasminya di tutup...
Insya' allah tuk followers bertuah akan bertambah lagi satu..
menjadikan 2orang...
dpt lain2 hadiah tau...!!~
tp cam biasa yg Shaa bagitau awal2 aritu
Kos pos kena tanggung sendiri..okey!
Kalau yg menang tu tak nak bayar wet kos pos dalam masa 3hari selepas diumumkan...
akan di cabut sekali lagi tuk yg lain..
cepat2 transfer, lepas tu bgtau kat Shaa..
Barang yg best ni rugi kalau melepas!!!

Oleh kerana, Shaa ada kat tempat baru..
Insya'allah
Penghantaran dlm masa 2minggu, SELEPAS semua
pemenang GA beri detail penuh..
Nama Penuh
Alamat Penghantaran
No Telefon

email:
shaa.minz@yahoo.com


Shaa buat sekali harung..
so kalau ada yg terlewat, kena tunggu sampai semua dah ada detailnya..

Wokey, harap faham..
almaklumlah kali pertama wat GA...
Maaf andai ada yg terkurang dan tertinggal time sesi terjah!
Masih ada lagi yg Shaa belum terjah...
Kalau sempat malam ni Shaa datang..he3

Terima kasih sbb join GA ni
dan
Salam Perkenalan dari Shaa & Family

Macam-macam peel

Kisah Haziq hari ni kat Sekolah...

Ceritera 1
-masa jemput Haziq balik sekolah-
-Shaa bagi Haziq RM2-

Ibu: Tadi beli apa masa rehat tadi?
Haziq: Beli keropok lekor, lepastu Ucu Lokman belanja roti telur
Ibu: Oooh..hurm..Ada duit lebih tak?
Haziq: Ada...jap..Tapi Ibu tau tak tadi kan, Haziq bayar RM1
Lepastu, Makcik tu bagi Haziq banyak duit sen..ada 60sen
banyak kan? pelik Haziq bagi RM1..
Makcik tu bagi Haziq duit sen2...
Ibu: Mana duit tu, bak sini balik..
Haziq: Jap, eh!, Mana pergi ni duit sen2 Haziq
Dah takder lah Ibu, ada duit RM1 ni..
Ibu: Dah tercicir lah tu..tu lah cuai sangat..
Haziq: Sayang jer hilang duit sen2 tu..banyak sangat tu...

Peel yg bleh wat Ibu berangin jer tp tak boleh nak marah..
huhuh

Tau tak sebab apa?
Sebabnya kasut Haziq, stokin, kaki seluar
BASAH LENCUN...
pada Hari Pertama Sekolah...
huhu
Bila tanya,
katanya pergi bilik air, nak buang air kecil..
terjirus ngan air paip..
dah terkena kasut bagai...
pastu merungut2 kata kuku kaki sakit...
kasut tu berat sangat..
mula2 cam pelik gak..
tp bila pikir balik maybe sebab pakai kasut tahun lepas
dah sempit...
nampaknya, kena lah beli lagi sepasang kasut baru..
tahun ni beli sepasang jer,
ingat kan leh gak tukar2 ngan kasut lama...
Tapi bab Berat tu mmg basah lencun lah sangat kasut tu...
huhuh..
Haziq2...


Selesai sudah...

Alhamdulillah, selesai sudah proses pertukaran sekolah Haziq...
Tadi hari pertama, Shaa antar gak Haziq gi Sekolah
biar dia rasa suasana hari pertama..
tak perlah walaupun dapat gi satu hari jer kat SK Air Molek..
tapi ada gak rasa kan dr takde..

Dan, alhamdulillah gak dapat duit refund tuk yuran2
dan buku2 sekolah yg telah di beli awal aritu..
Tuk sekolah agama dpt cek, sbb kata Ustazah tu duit2 dah masuk dlm bank
jadi tak boleh nak bagi cash..
tak perlah janji dapat refund..
ngee!~


Satu lagi, plan awal dah bertukar...
Tak jadi gi sana hari Sabtu ni...
nak bertolak awal...
dapat lah Haziq bersekolah awal..
Maybe, hari Rabu lepas subuh bertolak dan terus ke PPD Gombak..
Insya'allah masuk hari Khamis,
mula belajar kat SK Merbau Sempak..(^_^)

Ada ker orang nak??

Assalammualaikum...
Selamat Tahun Baru 2011 tuk semua...
Tau kan Shaa dah nak pindah...
Bila tgk barang2 kat umah ni...
wahhhh..sangat2 lah banyak barang2 dan baju2 kat umah ni...
So, rasa macam nak letgo pada harga yg sgt2 murah!!!
Tapi ade ker org yg nak???
Baju2 yg Shaa yg sgt2 jarang memakainya...
so mmg sgt cantik lagi...
dll lain lagi...


psst: kalau ada yg nak atau berminat gtau erk
coz Shaa nak gi hari sabtu depan...
ada lagi sminggu jer kat sini...
satu minggu ni mmg nak jual murah2 giler!!!

Pada sesiapa yg berminat..
klik link ni...
akan sentiasa ada brg baru!!
PRE LOVED

Rezeki Hari terakhir 2010

Hari terakhir tahun 2010...
Ingatkan takde lah berita terbaik tuk tahun ini...
tp ada gak akhirnya...
Khamis pagi, En.Daddy dpt sms dr kawannya yg mengatakan
ada tempat kosong tuk mengajar..
Jadi, En.Daddy pun call org tu...
org tu suh dtg Jumaat pagi tuk interbiu...
Alhamdulillah, rezeki bukan pada En.Daddy gak
tapi pada Shaa juga...
sebabnya?
dua2 pun dapat tawaran kerja..
rumah disediakan..
Gaji boleh lah tahan....
boleh lepas2 beli Susu Kotak yg Haziq suka bebenau.. (^_^)
he3

Selama 3bulan xkojer...
dah 2bulan semua bil tertunggak...
ada yg dah terpotong pun...
so ini adalah satu rezeki yg kami tak
sangka2 akan dpt pada hari last 2010...
Moga pilihan yg kami buat ni
tuk berhijrah dr Melaka ke Sg Buloh
diberkati Allah swt...
Doa2kan yer...

psst: tak pernah lagi Shaa kuar dr Melaka...
waa..pening nak pikir pasal pertukaran sekolah..
ada sesapa yg tau ker pasal prosedur ni?
harap dpt share...
thanks...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...