♥ Let's Follow!!~ ♥

Iklan nak lalu sat!!~

Anak2 akan lebih terserlah kekacakkan nya....(",)
Fesyen Style Korean..
smart tau!!~


STYLISH SHIRT WITH TIE
WHITE
110 (5-6Y)
120 (7-8Y)

BLACK
100 (3-4Y)

RETAIL RM39
NOW RM28

Special Price tuk FOLLOWERS

RM26.50 nett
xclude postage~

leh tinggalkan komen kat bwh jika berminat..
for serious buyer only!!~

Bul Bul Craft Giveaway


Mau masuk lagi Giveaway..
GA ni dianjurkan oleh
BUL BUL CRAFT

Syarat2 nyer cukup senang;
1- Copy Banner dan paste kan kat entry + syarat2 GA-
Done!~
2- Mesti jadi Follower & Link kan Blog -
Done!~
3- Comment & bagi link kat entry GA Bul Bul Craft + citer ttg blog sendiri-
Done!~

Hadiahnyer cukup best...
Keychain & Button yg sgt2 cute!!~

Mehlah ramai2 join...Terbuka kepada semua!!
Mana tau ada yg bertuah..tp harap2 Shaa lebih bertuah (^_^)
Berminat boleh klik banner kat atas tu yer...

n gud luck!!~

Biskut Chocolate Chip

Seperti yang di janjikan....
Pic dan resepi kukis ala2 pemes amos...
Chocolate Chips Cookies
bukan time raya je yg bleh buat..
hari2 biasa pun leh wat tuk kudap2 sekeluarga..
Dah lama gak Shaa xbeli biskut kat luar tau...
so wat jer lah kalau bahan dah ada kan...
Pic ni xbape clear..
almaklumlah guna enpon n73 ku yg dah makan tahun tu...
tapi xperlah asalkan pic sendiri..bukan cilok org len punya..

Bahan2

-225g Tepung Gandum
1 biji Telur
-125g Butter
-56g Gula Halus
-53g Gula Perang
-50g Chocolate Chips
-110g badam cincang ( digoreng tanpa minyak sehingga rangup)
-2 sudu besar Cocoa Powder
-2 sudu besar MILO
-1 sudu kecil Baking Powder

Cara2

1- Pukul Butter dan Gula sehingga agak kembang
2- Kemudian, masukkan telur dan pukul lagi sehingga sebati
3- Masukkan Tepung + baking powder + Cocoa Powder + Milo yg telah di ayak kedalam adunan sedikit demi sedikit.
4- Dan masukkan pula Chocolate Chips dan Badam...kacau lagi.
5- Bulatkan kecik2 dan tekan dengan garfu
6- Bakar dalam oven 160'c selama 12 minit

♥ so yummmmyy!!!!~♥
http://www.leeloublogsimages.com/Layouts/2010/Flower%20Power/FlowerLaydownPostDiv350.png


Belanja Sekolah Haziq!~

Cuti Sekolah dah masuk minggu ke 2, bahang masuk skolah dah pun bermula...
Makbapak mesti dah start pening kepala memikirkan belanja sekolah anak...
Begitu juga kami sebagai Ibu bapa yg punyai anak Darjah 1 tahun 2011...

Kami agak terasa juga memandangkan akhir2 ni kami mengalami kesulitan kewangan yg agak parah dan 1st time belanja agak besar tuk Haziq..
Tapi nasib baik alat tulis dan beg yg oleh wat tuk sekolah agama dah dihadiahkan
oleh Cikgu Pra Sekolah akhir tahun hari tu....so kurang sket beban...

Mesti orang akan kata,
'Anak sorang jer...tak banyak belanja"
Tapi hakikatnya tidak...
Kasut, baju, beg dll mestilah nak baru..kecuali kasut masa tadika masih elok..
tapi kalau dah xmuat, tetap kena beli gak kan....
Dan memandangkan Haziq ni cepat boolat...seluar2 dan kasut dah tak muat lagi..tapi sempat kut tuk sampai pertengahan penggal..
harap2 lah...huhu

Shaa dah start membeli barang2 keperluan Haziq petang tadi..
Baru beli pakaian sekolah rendah dan sekolah agama kat BEE LOON..
Baju sekolah rendah 2helai
Seluar 1helai
Baju sekolah agama sepasang + sampin

Pastu gi Tesco beli,
Stokin
Kasut sepasang
Singlet 1helai

Total semua ni RM111.90
Belum lagi beli Beg Sekolah Troli..tadi survey2 gak regenye kat Tesco..
Rege dalam lingkungan RM39.90-109.90..Macam2 brand ada..
Kena cari yg tahan lasak..Buku banyak, kesian budak bawa berat..
kena cari betul2 supaya xsakit bahu...

Belum masuk lagi Yuran dan buku tuk 2 sekolah...
Sorang anak ajer mencecah rm500..
poning di buatnya...

Sekejap jer Haziq dah masuk darjah 1..
aish....
dah besar upenya anak aku ni
hohoho

p/s: blum sempat nak amik pic tuk kukis yg buat malam tadi..
penat lak rini...jap lagi nak mandi
pastu nak babam...


Senaman Tangan

Tgh wat kukis tuk kudap2 Haziq....
Kukis apa? Nanti akan ku ceritakan next entry..
ala2 pemes ames
hik2 sodap tau!~

Wat kukis ni Shaa xguna mesin...guna tangan ajer
coz sambil godek gula + butter tu sampai kembang,
secara x langsung meng'exesais'kan tangan kita ni..
Kadang2 kek pun guna tangan gak..Salah satu alasan seperti di atas lah..tp alasan yg tersembunyi adalah malas nak basuh banyak alatan..hohoho

Berbalik pada citer asal,
Info yg Shaa baca...
Senaman tangan ni boleh melancarkan perjalanan darah
disamping menguatkan kuku tangan...


ni senaman tangan Shaa...hiks2



Mop dan Sapu Lantai pun salah satu senaman tangan yg leh praktikkan...
Jika buat selama sejam, akan bakar kalori sebanyak 374
Manakala Cat Rumah sebanyak 340...( leh tiap2 bulan cat rumah!)


Skipping...
Senaman tangan plus kaki....


senaman tangan yg sesuai tuk org laki..
atau lebih dikenali sebagai arm wrestling
ehehehehe...:P



Ok lah..tadaaa
mau masuk tdo....kukis pun dah selesai....
Oooh ya...kat bawah ni senaman tuk org yg banyak menghabiskan masa depan pc..
tuk regang2 kan otot....jumpa masa nak cari pic kat en google..



Ooh Wanita!~

Mengapa Hawa tercipta saat Adam tertidur dan Hawa melahirkan saat dirinya terbangun??

Seorang laki-laki jika dia kesakitan, maka dia akan membenci.
Sebaliknya wanita, saat dia kesakitan, maka semakin bertambah sayang dan cintanya,,
Seandainya Hawa diciptakan dari Adam As saat Adam terjaga, pastilah Adam akan merasakan sakit keluarnya Hawa dari sulbinya, hingga dia membenci Hawa.
Akan tetapi Hawa diciptakan dari Adam saat dia tertidur, agar Adam tidak merasakan sakit dan tidak membenci Hawa. Sementara seorang wanita akan melahirkan dalam keadaan terjaga, melihat kematian dihadapannya, namun semakin sayang dan cinta nya kepada anak yang dilahirkan bahkan ia akan menebus nya dengan kehidupannya.

Sesungguhnya Allah menciptakan Hawa dari tulang rusuk yang bengkok yang tugasnya adalah melindungi Qalbu(jantung, hati nurani).

Oleh kerana itu, tugas Hawa adalah menjaga qalbu. Kemudian Allah menjadikan nya bengkok untuk melindungi qalbu dari sisi yang kedua. Sementara Adam diciptakan dari tanah, dia akan menjadi petani, tukang batu, tukang besi, dan tukang kayu.

Wanita selalu berinteraksi dengan perasaaan, dengan hati, dan wanita akan menjadi seorang ibu yang penuh kasih sayang, seorang saudari yang penyayang, seorang putri yang manja, dan seorang istri yang penurut.

Dan wajib bagi Adam untuk tidak berusaha meluruskan tulang yang bengkok tersebut, seperti yang dikhabarkan oleh Nabi Muhammad SAW, “Jika seorang lelaki meluruskan yang bengkok tersebut dengan serta merta, maka dia akan mematahkannya.” Maksud nya adalah dengan kebengkokan tersebut adalah perasaan yang ada pada diri seorang wanita yang mengalahkan perasaan seorang laki-laki.

Maka wahai Adam janganlah merendahkan perasaan Hawa, dia memang diciptakan seperti itu.

Apabila seseorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitikkan airmata, itu bererti dia sedang menangis di dalam hatinya. Apabila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu meminta maaf.

Dan wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci untuk orang yang paling dia sayang....


p/s: Kaum Adam sila habiskan bacaan anda...

renung2kan....

tataa

Korean Celebrity Siblings

Who are the best Korean Siblings??



Jessica SNSD and Krystal f(x)


Park Chae Rim & Park Sang Wook


Kim Tae Hee & Lee Wan


Uhm Jung Hwa & Uhm Tae Woong


Micky Yoochun & Ricky Yoohwan

---
Baru tau yg diorang adik bradik..pttlah ada iras2 kan?
eh..dah siblings mmg ler seiras..hik2

Redah Aku dan Kau punya oleh BEN ASHAARI

Salam Allz,
Nak join gak segmen oleh En. Ben
"Redah Aku dan Kau Punya Oleh BEN ASHAARI"
Kalau korang nak join, bolek klik kat link ats ni..

5 entry En. Ben:
1- Nak tackle FOLLOWER
2- Tips popularkan blog
3- Saya Suka blog awak la
4- Cerita apa yg patut diceritakan di dalam blog
5- Cara dapat menjana duit dari NUFFNANG


Baru berblogger..so entry mmg x banyak...
tapi nak letak gak...

5 entry Sweet Yummy:
1- Kegilaan dengan citer Korea!!~
2- Meng'edit' CSS Blog
3- Kek Asam Manis
4- Kek Coklat Moist
5- Dadih Ooh Dadih!!~

taraaa!!~

My BFF Wedding~

Hari ni pergi ke Majlis Kahwin my BFF...
Nama dia Badar..
Duk blakang umah mak Shaa jer...
Mak kata , kami ni berkawan masa masing2 dlm perut mak lagi...
So, ikut logik dah 25 tahun laa...ehehehe

Zaman sekolah rendah still satu skolah lagi...
tp bila masuk sekolah menengah haluan kami berubah...
Tapi still study sama2...gi beli buku rujukan sama..
Gi library...gi shopping, gi mana2 lah...Gi raya umah kawan2 dia..
Dia gi raya umah kawan2 Shaa...
Kawan dia, kawan ku juga....hik2

Sampai lah Shaa kawin kut...time tu jer cam dah hambar..
ade salah faham sket....sampai dia masuk U..pastu kerja
n now kawin...

Mula2 terkilan gak sbb x invite personally kat Shaa....
rasa mcm dilupai lak...
but never mind lah coz mak n sil dia dtg bg jemputan...
dan mengenangkan dia adalah kawan Shaa...
my bff...
tekad nak pergi gak..

Sampai ajer kat umah dia, terus ku masuk bilik pengantin..
Agak lama juga xjumpa ngan dia...
salam pastu laga2 pipi...
amik pic sama2....
senyum sama2...
xsempat nak berbual..
sebelum Shaa kuar bilik nak gi makan,

Dia tegur " Shaa, sowe aku xsempat nak jemput ko, aku kursus pegi pagi balik Malam..mmg bz sgt2"
Takperlah dia mula dulu kata pasal tu..thanks for said that(^_^)
Kira dia ingat lagi lah tu..

btw, Shaa bg gak dia hadiah tuk pengantin baru
tu jer kisah arini...

Moga perkahwinan kekal sepanjang hayat dan dalam rahmat Allah

Saya suka blog awak la..

[image[7].png]

Semalam dah nampak segmen ni kat blog En. Ben...
tapi xsempat lak nak wat entry...
so arini baru Shaa wat.... harap x terlambat...

Sebelum berblogger ni, sha dah jadi silent reader lama dah kut..
kut2 ajer lah..hihihi
masa tu x tergerak hati lagi nak berblogger...
banyak yg Shaa ske baca adalah ttg masakan dan penulisan...
tp boleh kan kiranya?

Oleh kerana, En. Ben suh listkan 5 blog peberet...
Here my list peberet..~!

1- Mat Gebu
- tiap2 kali nak try new recipe,
blog En. Mat ni lah tempat mula2 yg Shaa akan cari...
Mmg akan ku godek2 sampai habis entry En. Mat tuk cari resepi yg sesuai dengan kehendak saya......
sgt2 suka lah...

2- Hana's Family
- Kat sini pun cari resepi + Shaa suka baca pasal kehidupan duduk kat negara orang; Japan

3- KakChik's Wardrobe
- Ske dtg bertandang...sgt2 bangga lah coz Kak Chik ni pakai Niqab dan ske fashion!~


4- Hanni Ramsul - Manisnya Kenangan
- Ske sgt baca Novel dan cerpen Kak Hanni ni...
1st Novel yg Shaa baca " Biarlah YM Berbicara"

5- Ben Ashaari
- Bukan nak bodek yer En. Ben but
sgt2 membantu tuk blogger baru macam Shaa ni...
banyak lagi yg belum Shaa belajar ttg dunia blogger...
thanks banyak2

Aktiviti Cuti Sekolah Haziq Part 1

Part 1 lah dulu...sebab cuti akhir tahun ni baru jer bermula...
Shaa belum sempat nak bawa Haziq jalan2 lagi even Haziq dah start request
"nak pergi ke Kapal Lanun pastu
Nak pergi ke Laut...tapi xnak pergi bertiga..
Nak pergi Laut kena bawa Nenek, Acik Aus, Ateh Fuad, dan Ucu Naim...
ramai2 lagi seronok" kata Haziq
Insya' allah yer Haziq..kena plan betul2 sbb skrg musim xmenentu...
kejap hujan, kejap panas..

Btw, Maksud Kapal Lanun itu yg sebenarnya adalah Muzium Samudera...hohoho

Aktiviti Wajib Haziq setiap hari, setiap pagi tengok cartoon!
Sambil bekpes mata tu mmg xberkelip lah tgk TV....
Kut kalau Daddy atau Ibu xde depan pc, Haziq amik alih lak..
Main Game online.....
tapi biasanya mmg xbleh main lama2 aar...
Almaklumlah pc nya satu...berebut2 lah jadinya...
ehehehe...

Dalam kul 11 pagi camtu sampai kul 1ptg wat latihan membaca & Matematik..
Nak xnak kena gak wat....tapi kadang2 dia wat dek ajer, Ibu pun lupa ..
Haziq apalagi main ler dlm bilik dia.....xkisah pun tp kalau dah sampai tutup pintu +kunci
mmg lah kene skodeng...kang pelik2 jadinya...
kalau sergah , mmg terperanjat ler dia..macam wat salah ajer ngan kita..
mula ler ibu jadi CSI...

Berbalik pada citer..
Lepas makan tengahari dlm pukul 3 - 4.30 ptg habiskan dan buat kerja2 latihan tahun lepas dan tahun ni... + Latihan tuk Darjah 1.....

Pukul 5ptg main kat beranda rumah..men beskal dan men bola..
atau apa2 aktiviti yg bleh buat...
Basuh basikal + Main Air = seperti dibawah ini..
part ni mmg Daddy kalau ada mmg bising, bazir air katanya...
Haziq siap sedia ngan 1001 alasannya..



Dalam kul 6ptg camtu baru main ngan kawan2 depan umah sampai kul 6.30ptg shj...
kena masuk umah mandi....
Lepas Maghrib, baca IQRA ngan Daddy..
gitu lah Aktiviti Haziq wat masa ni.....
sorang2 sajer...hihihi

Nantikan Part 2 lak!!~

http://www.leeloublogsimages.com/Layouts/2010/Flower%20Power/FlowerLaydownPostDiv350.png

Blogger in da house : Khas buat Blogger baru....

[image[7].png]

Assalammualaikum....
n Hye to all bloggers....

Sebelum ni hanya wat online shop..so lately ni jer baru decide nak ber blogger...
Sebab ske try a new recipe..
nak cari platform yg blehkan kuar idea2 atau cerita yg dah bersarang lama kat pala ni...
pastu boring tak tau nak wat per since sales online lately jatuh sket..
(tp takperlah..rezeki ada kat mana2..kan? ehehe)

Blog ni bukan kisah tentang MAKAN2 tapi juga tentang kehidupan, tentang hobi dan apa2 sahaja yg Shaa rasa menarik..

Kenapa in pinky? sebab Shaa suka pink..
Simple and nice..
Blog ni masih mencari Identiti yg sesuai....but for now
this is my Blog...Enjoy it ok!~
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/01/yoyo-emoticon-1-056.gif
Buat blogger baru yg nak tau lebih info,bleh klik banner En. Ben kat ats tu yer...

"Salam Perkenalan"
n hope beri tunjuk ajar pada blogger baru ini http://www.emocutez.com


http://www.leeloublogsimages.com/Layouts/2010/Flower%20Power/FlowerLaydownPostDiv350.png

Kegilaan dengan Citer Korea !!~

Tahukah betapa gilernye ku ngan Citer Korea?
Tapi xderlah sampai sanggup beli DVD atau terbang sampai Korea :-P
Cuma tengok kat online atau kat tv saje....
Kalau kat tv Astro Channel 391...
kalau kat online
MySoju
Daily Motions
KoreanDrama
DramaCrazy
Youtube
dan lain2 lagi

tapi kalau video2 yg ku tengok tu blur2, tersangkut2, xdpt tgk ler snng citer
Shaa download kat Yellow Cinema ajer...

So, citer2 yg dah shaa layan adalah
1- Boys Before Flowers
2- You're Beautiful
3- Sungkyunkwan Scandal
4- Personal Taste
5- Coffee House
6- The 1st Shop of Coffee Prince
7- Kim of Baking, Kim Tak Goo
8- My name is Kim Sam Soon
9- Belle
10- Chuno
11- Cinderella Man
12- Cinderella's Steps Sister
13- Dal Ja's Spring
14- Fashion 70s
15- Full House
16- Get Karl! Oh Soo Jung
17- I am Sam
18- Hwang Jin Yi
19- Iljimae
20- All About Eve
21- 18 vs 29
22- Landscape in my heart
23- Love story in Harvard
24- My Girl
25- My Love Pattzi
26- Oh! My Lady
27- Partner
28- Hello Miss
29- Save the last Dance for me
30- Stairway to Heaven
31- Surgeon Bong Dal Hee
32- Take care of the Young Ladies
33- The birth of the rich
34- The Guminho's Revenge
35- The Son of Sol Pharmacys House
36- The Vineyard Man
37- The woman who still want to Marry
38- Three Brothers
39- Unstoppable Marriage
40- Witch Yoo Hee
42- Insun is Pretty
43- IRIS
44- My Country Calls

uissh terasa banyak..letih aihh nak menaip...ada lah yg tertinggal
kena recall balik...

yg bawah ni plak..yg sedang tengok
1- Perfect Neighbor
2- Please Marry Me
3- Smile Again
4- Fugitive Plan B

Lepas ni nak tgk " Mary Stayed out All night" plak...
Jang Geun Suk ngan Moon Geun Yeong berlakon...
aish x sabar!!~

Korea Movie pun ada..tp nnti lah akan di update di sini...

Ni ringtone enset yg tgh pakai skang ni...
ske dgr lagu ni.....
Ost citer Coffee House






Citer Jepun pun Shaa layan gak..
Insya' allah pas ni akan ku wat satu entry pasal citer2 Jepun ni...

tunggu ek!!~

http://www.leeloublogsimages.com/Layouts/2010/Flower%20Power/FlowerLaydownPostDiv350.png

Kemas Stor + Kek Asam Manis Kukus

Semalam hari yg sangat memenatkan...hohoho
Mengemaskan bilik stor aka bilik 3 dekat dapur...Buang benda2 yg tak patut nak simpan...
Benda yg dok sayang2 nak buang akhirnya terbuang jugak...
Bila time Shaa nyer barang, Encik Daddy dok kata " Buang je lah, barang tu....wat apa nak simpan..menyemak ajer"
So, dengan berat hati...ku masukkan gak dlm plastik sampah....
sob2


Dan bila ada satu plastik brg Encik Daddy ku jumpa...
Wah, kemain lama laa Encik Daddy dok telek...
Dan Shaa balas ler balik ayat manis Encik Daddy ku itu....hohohoho

Kemudian itu, rehat sebentar bersama kitkat sbb ada bekas pelajar Encik Daddy datang rumah time2 nak dekat waktu Zuhur..
Sementara tunggu Encik Daddy berbual...
Shaa pun start ler masak lauk tengahari iaitu Tomyam Ayam Kaw kegemaran Haziq, Encik Daddy dan Saya....eheheh

Dalam duk masak, tinggal nak masuk kan daun limau purut + bawang kuning yg dah siap di potong bulat2.....Buka peti es dan
tertengok kat para 3 peti es, ternampak lauk yg Mak bg semalam..
"Masak Lomak Ciliapi Nangka ngan Daging"..
Sangat2 lah terlupa kekdahnyer.....
Jadinya lauk Tomyam Ayam Kaw ku tutup api dan simpan tuk makan Malam dan selebihnya tuk arini....

Siap Makan + kemas2 dalam pukul 4petang...sungguh2 lah letihnyer....
Lepas maghrib, Shaa dah tertidur...kunun2 nak rebah tapi dah terhabis lak zzzz...http://www.emocutez.com
tak sempat nak tgk citer Korea "Smile Again"..
Korea ke Melaka, Shaa ke Korea lah plak...kehkeh

Tersedar dari tdo dlm kul 8.45 mlm...
Duk2 kemas saki baki kat Dapur, ternampak bekas tupperware yg dalamnya ada Haw Flakes....
Mak punye ni benarnya..tgk kat umah mak x terusik pun,
Jadinya Shaa wat balik umah ler.....

Ingat nak wat Haw Flakes Cookies...tp akhirnya wat Haw Flakes Cake...Bukan Kek Lapis yer...xpandai den nak menggayakan..Just Kek in pink colour

Credit : HaSue
Bahan-bahan
• 165g Marjerin
• 200g Gula Pasir Halus ( Shaa guna 185g shj)
• 3 Biji Telur-Gred A
• 160g Tepung Gandum
• 45g Asam Manis(hawflakes)
• 1 sudu esen vanilla
• Pewarna Pink Secukupnya

Cara-cara
1. Panaskan air dlm pengukus.Di dalam mixing bowl atau bekas agak besar,masukkan marjerin dan gula. Mula memukul adunan dgn mixer sehingga gula dan marjerin bergaul rata..(x pyh tggu kmbg sgt sbb marjerin x sehalus mentega)

2. Masukkan telur satu-persatu(sambil terus memukul adunan pd kelajuan tinggi) sehingga habis.Kemudian masukkan esen vanilla.

3. Setelah itu,ayakkan tepung terus ke dlm adunan dan pukul sebati.Warnakan adunan dengan pewarna Merah Jambu.Gaul adunan menggunakan senduk sehingga betul2 sebati.Kena guna senduk sbb telur dan marjerin kdg2 masih ada yg 'duduk' bwh bekas.Jika ni tjadi kek anda akan nmpk bminyak sket sbb adunan x brp sebati

4. Buka bungkusan asam manis dan simpan dlm mangkuk.Ramaskan dgn sedikit tepung gandum supaya ia tdk melekat satu sama lain dan supaya tidak mendap ketika dkukus..
Kalau nak letak lebih Haw Flakes pastikan kurangkan gula nya....

5. Masukkan asam manis tadi ke dalam adunan dan gaul sebati.Sediakan loyang yg sudah dsapu marjerin dan ditabur rata dgn tepung.

6. Masukkan adunan terus ke dalam loyang da
n tutup...Gunakan tuala utk mengalas penutup pengukus.


7. Pastikan kukusan sdh mendidih.Kukus adunan selama 1 jam 15 minit atau lebih(sehingga msk), bgantung kpd saiz pengukus.


so yummmmyy!!!!~♥
http://www.leeloublogsimages.com/Layouts/2010/Flower%20Power/FlowerLaydownPostDiv350.png

Haziq


Semalam berakhirlah sesi persekolahan tahun 2010
dan berakhir jua alam Tadika buat Haziq...
Tahun depan ( lagi 2bulan lagi daa) dah melangkah masuk ke Darjah 1...
Sekejap je masa berlalu....
Ibu cam tak caya jer...cepat sgt le masa nya....

"Moga jadi anak yg soleh yer sayang,
Moga cita2 dan impian nak jadi doktor, angkasawan dan professor tercapai"

Apa2 pun TAHNIAH yer HAZIQ


Contest Cuba Teka Berat Qaisara




2nd trial tuk Contest...
seronok plak main teka2 ni......
Harap2 tekaan Auntie Shaa ni betul
..
http://i306.photobucket.com/albums/nn252/cebong_ipit/ALL%20EMOTICON/yoyo/yoyo-emoticon-2-025.gif
Berat Qaisara pada usia 18bulan = 9.4 kg~
So, sapa2 nak join boleh ler klik Banner diatas http://www.emocutez.com


n gud luck!!
http://www.leeloublogsimages.com/Layouts/2010/Flower%20Power/FlowerLaydownPostDiv350.png

Selamat Hari Raya Korban @ Raya Haji

Assalammualaikum semua...
Selamat Hari Raya Haji buat semua kaum muslimin dan muslimat....
Mesti ramai yg dah berduyun tuk pulang ke kampung...
atau sedang kemas bag baju...
Berhati2 di jalan raya dan http://www.emocutez.com
Alkisahnya, tahun ni Shaa dan Family tak dapat pulang beraya...
Biasanya seperti tahun2 yg sudah ,kami akan sambut di Kampung En.Daddy di Felda Penggeli Timur, Kulai....
Tapi sbb tahun ni lepas raya haji still ada sekolah lagi,
nak ponteng pun sayang...

Ada 2 hari lagi sebelum bermulanya cuti persekolahan akhir tahun..
Masih ada ilmu yg ingin Cikgu curahkan pada saki baki akhir persekolahan...
Akhir sekolah lah paling seronok pada ingatan Shaa sewaktu sekolah dahulu....
main2 x hengat dunia..hohoho!~ tp tu dulu :P

Tambahan dengan masalah kewangan En. Daddy yg agak kurang
stabil sejak akhir2 ni...

so kami bersepakat tuk tunda plan balik kampung itu.....
So, tahun ni beraya di Melaka sahaja....
http://i306.photobucket.com/albums/nn252/cebong_ipit/ALL%20EMOTICON/orange/orange35.gif
dan Insya'allah jika ada rezeki lebih ,
Kami sekeluarga akan pulang ke kampung pada cuti sekolah..
http://i306.photobucket.com/albums/nn252/cebong_ipit/ALL%20EMOTICON/yoyo/yoyo-emoticon-2-025.gif

http://www.leeloublogsimages.com/Layouts/2010/Flower%20Power/FlowerLaydownPostDiv350.png

Contest Berapa Nilai KAMI??

Salam Allz,
Shaa nak join Contest Berapa Nilai KAMI??
dari Iman009

Bab teka meneka ni mmg fail lah...tapi berminat sgt nak cuba..
http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/01/cute-rabbit-emoticon-020.gif

Harga tuk Handmade Sticker :
RM12

Harga tuk Handmade Bag :
RM25

http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/01/yoyo-emoticon-1-056.gif
Sekian jawapan dr Shaa
So apa tunggu lagi...jom lah join contest ni!!

n gud luck!!
http://www.leeloublogsimages.com/Layouts/2010/Flower%20Power/FlowerLaydownPostDiv350.png

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...