♥ Let's Follow!!~ ♥

Aktiviti Cuti Sekolah Haziq Part 1

Part 1 lah dulu...sebab cuti akhir tahun ni baru jer bermula...
Shaa belum sempat nak bawa Haziq jalan2 lagi even Haziq dah start request
"nak pergi ke Kapal Lanun pastu
Nak pergi ke Laut...tapi xnak pergi bertiga..
Nak pergi Laut kena bawa Nenek, Acik Aus, Ateh Fuad, dan Ucu Naim...
ramai2 lagi seronok" kata Haziq
Insya' allah yer Haziq..kena plan betul2 sbb skrg musim xmenentu...
kejap hujan, kejap panas..

Btw, Maksud Kapal Lanun itu yg sebenarnya adalah Muzium Samudera...hohoho

Aktiviti Wajib Haziq setiap hari, setiap pagi tengok cartoon!
Sambil bekpes mata tu mmg xberkelip lah tgk TV....
Kut kalau Daddy atau Ibu xde depan pc, Haziq amik alih lak..
Main Game online.....
tapi biasanya mmg xbleh main lama2 aar...
Almaklumlah pc nya satu...berebut2 lah jadinya...
ehehehe...

Dalam kul 11 pagi camtu sampai kul 1ptg wat latihan membaca & Matematik..
Nak xnak kena gak wat....tapi kadang2 dia wat dek ajer, Ibu pun lupa ..
Haziq apalagi main ler dlm bilik dia.....xkisah pun tp kalau dah sampai tutup pintu +kunci
mmg lah kene skodeng...kang pelik2 jadinya...
kalau sergah , mmg terperanjat ler dia..macam wat salah ajer ngan kita..
mula ler ibu jadi CSI...

Berbalik pada citer..
Lepas makan tengahari dlm pukul 3 - 4.30 ptg habiskan dan buat kerja2 latihan tahun lepas dan tahun ni... + Latihan tuk Darjah 1.....

Pukul 5ptg main kat beranda rumah..men beskal dan men bola..
atau apa2 aktiviti yg bleh buat...
Basuh basikal + Main Air = seperti dibawah ini..
part ni mmg Daddy kalau ada mmg bising, bazir air katanya...
Haziq siap sedia ngan 1001 alasannya..



Dalam kul 6ptg camtu baru main ngan kawan2 depan umah sampai kul 6.30ptg shj...
kena masuk umah mandi....
Lepas Maghrib, baca IQRA ngan Daddy..
gitu lah Aktiviti Haziq wat masa ni.....
sorang2 sajer...hihihi

Nantikan Part 2 lak!!~

http://www.leeloublogsimages.com/Layouts/2010/Flower%20Power/FlowerLaydownPostDiv350.png

0 Sweet Kukis:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...