♥ Let's Follow!!~ ♥

Ada apa dengan C.I.N.T.A?

Salam....
hari terakhir bulan Februari...
Esok masuk bulan Mac lak...
tau tak apa ada ngan bulan Mac?
ada 3 hari penting....

My Birthdays!!
psst: genaplah 26 tahun umur saya...

Haziq's Birthday
11 03 2004
3.65kg

11 03 2011
24kg :)

My Anniverssary
30 03 2003
Omg!~ dalam xsedar, dah 8tahun kami hidup bersama rupanya...hik2


the 3 of us
a happy family (^_^)

Hurm..
baru pasan, mcm dah lama kami tak amik pic bertiga...huhu

Model Kapal Terbang

Masa kat KLIA...
singgah ler main kat taman mainan...
sambil tunggu Pakcik Yat Check in...
ehehe :P





Peace..

Rayuan KPLI JQAF.....dan UNGU lah sangat!~

Dah bersawang belog Shaa ni...huhu
tiap kali nak mengadap dan mengupdate pale asik jer pening...
nak wat cane ler...
lately ni asik jer pening2..
kat area kening tu...
agaknya pasal cuaca kut...
ngan cuaca yg tak menentu..
kepala ni rasa mcm terit jer...
hurm...

apa2 pun layan ajer pic bawah ni jer..

Haziq with Pakcik Yat
Di KLIA nak ke Tawau, Sabah
untuk Jawatan Guru KPLI JQAF..

ceritanya cenggini..
Mula2 mmg tak dapat..pastu buat surat rayuan..

pastu tup2 dapat sms dr kementerian ari Khamis malam Jumaat
kul 11 malam camtu.....
suh tengok kat online...mmg ada nama dia naik..
bersiap apa yg patut..
So, ari Ahad berangkat lah pergi bertolak dr umah Shaa ke KLIA dari Johor ngan FIL,
sbbnya Isnin nak lapor diri kat sana..
cepat kan..mmg sgt kelam kabut...

Alhamdullilah kan...rezeki dan peluang yg x disangka2...


Langit ke'ungu'aan ini macam tidak ada kaitan dengan entry ini...
tapi mcm cantik plak...~selepas di edit2..
Time ni perjalanan balik ke Melaka aritu during CNY..
Cuaca gelap nak hujan..

Makan Jem..

Pagi2 dah meredah jem roti..
huh! nasib baik keluar awal..
sampai pun sebelum kul 7pagi...
Pastu En. Daddy bergegas lak antar Haziq kat SKMS..

Kesian Haziq kena bangun pagi2..
terpaksa lah camtu..
Dan malam2 wajib kena tidur awal..
kul 8.30-9.00 dah siap sedia nak masuk tdo..
Shaa?
tido lewat sket lah...
nak kemas2 apa yg patut..
basuh2...iron baju.
susun Buku Haziq ikut jadual..
sediakan sarapan tuk esok..
isi air dalam botol...
n apa2 lah yg boleh dibuat...
pastu baru lah ler tdo...

hijrah tempat baru, kena lah berkorban sket..
dulu xpernah2 makan jem..
la ni hari wajib makan jem..dan jangan salah masuk jalan...
alamatnye....pusing jauh lah jadinya..
huhuh

Cuba Teka....Apakah ini???

Okey..ini adalah barang2 atau hadiah2 GA yg tak berpos2 itu..
ehehe
sok insya'allah Shaa pos....
tak memain ni....
sorry yer lambat!!
sampai mebi hari Selasa or Rabu depan...
lambat sbb ada cuti raya cina ni...tunggu taw..
wokey...mekacih yer :)

Dan ini?
ehehe..
adalah hadiah pertama sepanjang Shaa masuk mana2 GA mahupun contest..
Thanks to penganjur "GA Hitam itu Menawan"
suka sangat!~
psst: baru nak upload pic...huhu...
ok tu saja..tata!!

Banyak nyer duit keluar..huhu

Start kerja ni mmg banyak guna duit kan?
Dah lah gaji 3bulan pertama dapat lewat...
pulak tu macam2 nak kena bayar....

Rumah yg kami duduk sekarang ni, owner dah suh bayar sewa
padahal, masa En.Daddy mohon kerja ni
awal2 dia dah gtau
"Rumah pihak kami dah sediakan, cuma pindah masuk"
tapi xsampai sebulan pun kerja...dah dipanggil suh bayar sewa RM250..
katanya dia tanggung RM150...
dan mula bayar awal bulan Febuari
tp jiran2 sebelah kata umah tu sewanya RM350 jer..
huh!~ kalau nak nipu pun...adess

Taktaulah sampai bila ko nak nipu2 ni kan..
Allah maha adil..
tunggu dan lihat....

Ooh, sambung balik...
masuk jer kerja..
dapat kain pasang tuk pakai setiap hari Jumaat..
harga nya RM25...
kain pasang jer.. kena tempah lagi
pokai2..

pastu kena pakai nametag..mcm cikgi lak kekdahnya kan :P
dan rubber stamp nama penuh den..dalam RM9 total tuk dua2 ni...
Nametag punchcard tu RM18, ni kena beli kat sekolah
Medical Checkup kena RM135..tah apa yg mahal ..
time aku kejer klinik dulu cuma RM70 jer...
Gambar kena byr RM6 tuk 25kpg (murah kan! order ngan cikgu kat skolah ni.)

pastu tshirt tuk PPM harganya RM18...
duit makan hari2 kat sekolah saing cikgu2 dan ppm yg lain..
4 hari , dr isnin - khamis..
bayar RM10..
hari Jumaat cr mkn sendiri..
jadi kalau sebulan dlm RM50...kalau 3bulan?


Minyak ulang2 alik lagi..
poning2!!
hutang sana sini lah jawabnya!! ;(


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...