♥ Let's Follow!!~ ♥

Banyak nyer duit keluar..huhu

Start kerja ni mmg banyak guna duit kan?
Dah lah gaji 3bulan pertama dapat lewat...
pulak tu macam2 nak kena bayar....

Rumah yg kami duduk sekarang ni, owner dah suh bayar sewa
padahal, masa En.Daddy mohon kerja ni
awal2 dia dah gtau
"Rumah pihak kami dah sediakan, cuma pindah masuk"
tapi xsampai sebulan pun kerja...dah dipanggil suh bayar sewa RM250..
katanya dia tanggung RM150...
dan mula bayar awal bulan Febuari
tp jiran2 sebelah kata umah tu sewanya RM350 jer..
huh!~ kalau nak nipu pun...adess

Taktaulah sampai bila ko nak nipu2 ni kan..
Allah maha adil..
tunggu dan lihat....

Ooh, sambung balik...
masuk jer kerja..
dapat kain pasang tuk pakai setiap hari Jumaat..
harga nya RM25...
kain pasang jer.. kena tempah lagi
pokai2..

pastu kena pakai nametag..mcm cikgi lak kekdahnya kan :P
dan rubber stamp nama penuh den..dalam RM9 total tuk dua2 ni...
Nametag punchcard tu RM18, ni kena beli kat sekolah
Medical Checkup kena RM135..tah apa yg mahal ..
time aku kejer klinik dulu cuma RM70 jer...
Gambar kena byr RM6 tuk 25kpg (murah kan! order ngan cikgu kat skolah ni.)

pastu tshirt tuk PPM harganya RM18...
duit makan hari2 kat sekolah saing cikgu2 dan ppm yg lain..
4 hari , dr isnin - khamis..
bayar RM10..
hari Jumaat cr mkn sendiri..
jadi kalau sebulan dlm RM50...kalau 3bulan?


Minyak ulang2 alik lagi..
poning2!!
hutang sana sini lah jawabnya!! ;(


0 Sweet Kukis:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...