♥ Let's Follow!!~ ♥

Tukar lagi?

As salam..
Betapa sibuknya Shaa minggu ini...
Hurm..sgt2 kelam kabut...
haihh..kalau di pikir balik cam lawak pun ada...

Hari Sabtu lepas, mak call gtau Shaa dapat kerja Pembantu Pengurusan Murid N17 (PPM)
pastu kena lapor diri kat Putrajaya 4 Januari...
Mak start lah marah2 kata adik2 ngan abang sbb tak pergi tengok surat kat umah Shaa..
Kalau nak diikutkan Shaa mmg terkejut..sbb dapat dalam keadaan tiba2..
Dah lah baru pindah sini, Haziq baru tukar sekolah..
Shaa baru start kejer 1minggu..
takkan nak balik Melaka pulak...
Memang x diakui, Shaa sgt2 lah suka dan tak sangka dapat kerja ni..
Masin agaknya mulut ni, sbb masa mula2 dtg sini..
dah ckp ngan En. Daddy, kalau dapat kejer gov
mmg Shaa benti, xjadi ler Cikgu Tadika kiranya...
Banyak kali gak dapat call dari Mak..ada 10x kut..
sampai nak bincang ngan hubby pun

cam tertekan gak lah...huhu
Dan Hari Ahad malam tu mak datang ngan Adik..
amik Shaa kat sini...
oleh sebab Ibu yg xpernah pisah ngan anaknya.. :P
jadinya Shaa bawak lah Haziq sama..
ehehe
barang2 Shaa sume
Shaa sumbat dalam kereta..

sbb apa pun Shaa tak tau... :P
sbb hati Shaa ni beraaat sesangat...
50-50 kekdahnya..
huhu
Sampai Melaka dlm kul 1pagi...

Tgk surat arahan tuk melapor diri..
dia suh lapor diri 4 Jan..
surat sampai kat umah 11 Jan...
Shaa bertolak ke Sg Buloh ni 6 Jan...
kalau dpt awal tak ler Shaa kelam kabut gini...
tak taulah nak salahkan siapa..
huhuhu...

Pagi Isnin, 17 Jan
Maka siap sedia lah ke Pejabat Pelajaran Melaka..
Pastu diorang gtau..boleh sbb lepas jer dapat surat arahan
diorang beri tempoh 30 hari...
Tapi Shaa tetap kena gi Putrajaya tuk amik dokumen2 terima kerja..

Masa ni hati cam dah baur serba salah,..
Mak paksa2 gak terima..
En. Daddy macam tak bagi...
dia lebih suka Shaa duk ngan dia kat tempat baru ni..
Pastu Sha cakap lah taknak...
Mak dah mula ungkit2 pasal
sebab apa Shaa angkut dan sumbat brg Shaa malam tu...
kalau dah taknak...tak payahlah nak menyumbat..
aku pun pelik ngan pangai aku ni...kwang2

pastu Shaa kata, nak gi Putrajaya banyak lagi wet nak guna..
buang duit jer..
tapi mak berkeras gak...dan Mak nak tanggung semua perbelanjaan ni
Jangan risau pasal ni..ko siap sedia badan jer..
banyak kali gak time ni, tepon En. Daddy tanya keputusan dia
sambil2 tu pujuk gak dia...huhu
agak tertekan lah ngan situasi ni..

Shaa keras gak hati, kata ngan Mak,
TAKNAK! (cam iklan rokok tu kan :P)
Aih! time ni xsampai hati..
tgk mak kesat air mata..
nak gak tgk anak dia ni kerja kerajaan
senang dpt loan
tuk masa depan katanya...
akhirnya..ngalah jua..
Oklah Mak, Shaa pergi...

Harini, 18 Jan
bertolak ke Putrajaya ngan Mak dan Achik..
Haziq mestilah ikut sekali...
kunun lepas gi Putrajaya langsung hantar Haziq ke En. Daddy..
biar bersekolah dulu kat sana..then baru tukar duk ngan Ibu..
Minta Achik stay satu hari, sbb nak pujuk hati hubby..
Nasib baik Achik faham gak...
ehehe

Sampainya, terus menghala dan lapor diri...
Akak tu dtg, suh sign kehadiran..
Citer keadaan Shaa yg baru pindah..
Then, dia masuk dlm nak tanya ketua Jabatan
tak lama tu terus dia keluar ngan surat
Pinda Penempatan ke Selangor
dah sudah...baru nak tanya jer
kut tak dpt berdekatan, duk kat Melaka jer ngan Mak..
takperlah pisah sementara..
Risau gak xdpt dekat coz Selangor ni kan luas...
tp tawakal jer lah..

Terus, kami ke Jabatan Pelajaran Selangor kat Seksyen 4
dan naik tingkat 3 melalui tangga
..penat jap...huhu
Tunjuk surat tu..
n dapat kat SK SUNGAI BULOH
Alhamdullilah dekat lah gak...
tp Haziq kena tukar sekolah lagi lah..
Lapor diri hari Isnin ni...
Doakan Shaa yer... (^_^)

Tapi kan..oleh sbb Shaa dah angkut segala brg aritu bawa balik Melaka..
Dan pasal nak stay 1ari jer..takdelah ku bawa baju lebih...
huwaaa2 :'(
kena balik Melaka gak lah juga...huhuh

1 Sweet Kukis:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

teringat masa tingkatan 5.. dlm sebulan pindah 2 buah skolah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...