Biskut ni shaa wat masa Hari Raya aritu...
Biasanya shaa just buat yg plain, xde golek2 kat gula
atau nama glemernya "Biskut Suji"..
ehehe...
Haziq ske sgt makan biskut ni.. cantik dan sedap katanya..
Credits : Kak Hanieliza
Resepi ♥♥
250 gm tepung gandum
125 gm gula halus
(shaa guna "110gm gula halus " ..sbb bila golek ngan gula halus jadi agak manis..so kurangkan manis dlm biskut ajer)
125 gm minyak sapi
pewarna..merah ..kuning dan hijau
(shaa guna hijau, pink, pepel)
1. Gaulkan semua bahan sehingga sebati.
2. Bahagikan adunan kepada 3 bahagian yang sama banyak dan warnakan dengan warna yang berlainan setiap satu bahagian.
3. Cubit sedikit adunan dari setiap warna, cantumkan dan bulatkan.
4. Masukkan dalam paper-cup dan bakar dalam 180'C selama 20 minit.
5. Bila telah sejuk, golekkan biskut ke dalam gula halus dan masukkan semula ke dalam paper cup.
6. Simpan dalam balang kedap udara.
♥ so yummmmyy!!!!~♥
Biasanya shaa just buat yg plain, xde golek2 kat gula
atau nama glemernya "Biskut Suji"..
ehehe...
Haziq ske sgt makan biskut ni.. cantik dan sedap katanya..
Credits : Kak Hanieliza
Resepi ♥♥
250 gm tepung gandum
125 gm gula halus
(shaa guna "110gm gula halus " ..sbb bila golek ngan gula halus jadi agak manis..so kurangkan manis dlm biskut ajer)
125 gm minyak sapi
pewarna..merah ..kuning dan hijau
(shaa guna hijau, pink, pepel)
1. Gaulkan semua bahan sehingga sebati.
2. Bahagikan adunan kepada 3 bahagian yang sama banyak dan warnakan dengan warna yang berlainan setiap satu bahagian.
3. Cubit sedikit adunan dari setiap warna, cantumkan dan bulatkan.
4. Masukkan dalam paper-cup dan bakar dalam 180'C selama 20 minit.
5. Bila telah sejuk, golekkan biskut ke dalam gula halus dan masukkan semula ke dalam paper cup.
6. Simpan dalam balang kedap udara.
♥ so yummmmyy!!!!~♥
0 Sweet Kukis:
Post a Comment